Restaurantul Poarta Schei Nr. 4 din Brasov este un loc asupra caruia si-au pus amprenta in primul rand experienta acumulata de proprietar in domeniul restauratiei intr-o perioada indelungata de lucru si pregatire in Germania.

Locul in care acum functioneaza restaurantul Poarta Schei nr. 4 a fost folosit in anii 60 – 70 ca spatiu public, cand aici era deschisa o cofetarie foarte cunoscuta in Brasov, numita Ghiocelul. Dupa 90 specificul spatiului s-a schimbat, Ghiocelul s-a transformat in bar, dar pentru ca afacerea nu a functionat, a urmat o perioada de pauza, in care la Poarta Schei nr.4 nu mai venea nimeni. Ultima transformare a avut loc in urma cu doi ani, cand, la intoarcerea din Germania, Viorel Bachide se hotaraste sa cumpere locul si sa-l transforme in restaurant.

Ideea de deschidere a unui restaurant vine ca o continuare firesca a activitatii anterioare a proprietarului. Inainte de a pleca in Germania Viorel Bachide a lucrat la Predeal la Orizont, apoi la International, in Sinaia. Acest lucru i-a permis ca, odata intors in tara, sa observe schimbarile din domeniu si sa-si faca o idee in privinta afacerii pe care urma sa o construiasca.

Cititi aici articolul pe SmartFinancial.ro