” Duminica am tras o fuga pana la Brasov: prietenii mei sa vada junii, eu – sa incerc o carciuma noua, de care auzisem de bine.
De fapt cineva mi-a zis ca ar merita o stea Michelin, eu mi-am ridicat o spranceana si am zis sa-l scutesc pe tanar de o explicatie mai complicata. Dar pentru ca oricum eram curioasa, iar mesele de la Casa Hirscher, unde ajungeam mai mereu cand treceam prin Brasov, se sfarseau in ultima vreme cu mine trimitand cate o farfurie inapoi si tinand teorii chelnerului (“Tu ai putea manca asa ceva?!”), am zis sa incerc o schimbare de meniu :)
Si asa, duminica la pranz am ajuns la micutul restaurant, care, asa cum ii zice si numele, se aflape strada Poarta Schei, la numarul 4. Si cand zic micut, I really mean it – are putine locuri, cred ca in jur de 20. Cat despre felul in care e decorat – m-a contrariat putin: mobila si barul aveau un aer vetust, iar tacamurile si vesela erau dintr-un film mult mai modern. Dar nu despre asta era vorba de fapt :)
Cand am ajuns acolo, ne-am luat meniurile in primire si am inteles de ce pe site erau afisate felurile de mancare, dar fara pret. Costa putin mai mult decat media din Brasov, dar comparabil cu un restaurant ok din Bucuresti.
Asa ca ne-am pus pe comandat. Absinthe - un prieten, Château Minvielle Rosé – Maison Malet Roquefort/ Bordeaux - domnisoara aici de fata. Mancarea am asteptat-o cam mult, avand in vedere ca eram singurii clienti din restaurant, dar a meritat. Insa pana sa vina ne-am indopat melteneste cu niste paine proaspata si buna….”